Twee blije meisjes in een enorme snoepwinkel

7 februari 2018 28 reacties Marloes Kroeskop

Blutsgeschwister, al heel wat jaren één van mijn favoriete merken. De mensen die mij goed kennen, weten dat ik stiekem een groot Dirndl-fan ben. En als je goed kijkt naar de kleding van Blutsgeschwister zie je dat traditionele van deze klederdracht terug in elke collectie, maar dan met een moderne, urban twist. Zo leuk dat ik met Ellen mee mocht om de nieuwe herfst-/wintercollectie 2018 te gaan bekijken.

Al jaren mijn favoriete merk

Negen jaar geleden kocht ik mijn allereerste Bluts-topje. En elke zomer pak ik deze er weer bij en combineer ik het met een (tuin)broek of rokje. Op de foto hangen al mijn ‘schatten’ op volgorde van aanschaf. Dit laat gelijk zien, hoe ongelooflijk tijdloos Blutsgeschwister is. Ik heb er dan ook nog nooit iets van naar de tweedehandswinkel of kringloop gebracht, want ik raak er niet op uitgekeken.

Origineel, zonder fashionable te worden

Mensen geloven vaak niet dat sommige van deze kledingstukken al bijna tien jaar oud zijn. Zo knap hoe ze elk seizoen weer een originele collectie weten te ontwerpen, zonder fashionable te worden. Want dat vind ik juist hun kracht, dat ze niet continu met die snelle mode meegaan. Daardoor kun je met een nieuwe aanschaf van iets, toch heel duurzaam bezig zijn. Als het aan mij ligt, kan ik levenslang met deze kleding doen. Nou, als dat niet duurzaam is! Daarnaast is het een merk dat erg mooi blijft. De kleuren van de stoffen blijven prachtig. En zelfs zwart blijft zwart. Natuurlijk wel wassen volgens het wasvoorschrift.

Inkoop Blutsgeschwister

Een dagje mee op inkoop

Wat vond ik het dan ook leuk om te horen dat Love, Peace & Joy dit merk in haar collectie kreeg. En nog leuker dat Ellen mij vroeg om mee te gaan op inkoop voor de herfst-/wintercollectie van 2018. Altijd als wij samen op pad gaan, is het een zonnige dag. Of het nou lente, zomer, herfst of hartje winter is. Grappig toch?! Dus we moeten nog meer afspreken Ellen… 😉

Wat een heerlijkheid!

In dit geval gingen we op een zonnige dinsdag eind januari richting Alphen aan den Rijn, daar zit het Nederlandse agentschap van het in Berlijn gevestigde label. We werden hartelijk ontvangen door Esther. Ze nam ons mee naar de ruimte waar de nieuwe collectie uitgestald hing. En dat was geen kleine ruimte… Ik wist niet wat ik zag, wat een heerlijkheid!

Blutsgeschwister nieuwe collectie zomer 2018

We voelden ons als twee hele blije meisjes in een enorme snoepwinkel. Al die mooie kleurtjes en bijzondere patroontjes. En zo tof om nu eens niet alleen maar kleine plukjes van de collectie te zien, maar gewoon alles bij elkaar. Wauw! We hebben dan ook prachtige items weten uit te zoeken. Daar moeten we alleen nog even geduld voor hebben. Nu eerst genieten van de nieuwe lente-/zomercollectie, die binnendruppelt bij Love, Peace & Joy. Heb jij je favoriet er al tussen gespot?

Liefs,
Marloes

Woont samen met Johannes aan de rand van het centrum van Zutphen en is moeder van Florent (2004), Silvijn (2011) en Liselotte (2013). Marloes wordt blij van inspirerende mensen, kringloopgeluk en verse bloemen en heeft een passie voor stylen.