Uitgelicht: Trui ‘Marylise’

17 augustus 2017 0 reacties Ellen Das

Wat ik het allerliefste zie? Mooie plaatjes van blije meisjes in hun nieuwe Love, Peace & Joy outfit. Van onze blogger Kim, kreeg ik een paar prachtige foto’s toegestuurd, die ik hier graag met je deel.

Soms is het moeilijk om van een plaatje te beoordelen of een kledingstuk je zal staan of niet. Dat snap ik helemaal en daarom deel ik ook graag zo vaak en zo veel mogelijk foto’s (via deze blog, Facebook of Instagram), zodat het misschien iets makkelijker in te schatten is of een bepaald kledingstuk bij jou past of niet.

Een ideaal truitje voor het tussenseizoen

Vandaag licht ik het truitje ‘Marylise’ uit aan de hand van een aantal foto’s die onze blogger Kim me toestuurde. Een hip gebreide trui in beige met een zwarte grafische print, gemaakt van 100% biologisch katoen, waardoor het prettig draagt en lekker zacht aanvoelt. Dit truitje is ideaal voor het tussenseizoen waar we langzaamaan naartoe gaan. Het merk, Skunkfunk, past overigens perfect bij de bewuste levensstijl van Kim (zij draagt alleen nog maar duurzame mode).

Uitgelicht: Truitje 'Marylise'

Innovatieve tassenlijn

Net als ik, viel Kim voor de tassenlijn van hetzelfde merk, met de geweldige illustraties van Little Madi. Zó leuk die -beetje gekke- zwarte lijntekeningetjes af en toe met wat goud of zilver ingekleurd. Er zijn momenteel nog twee varianten, de ‘Munu’ en de ‘Mini’. De ‘Munu’ is een schoudertasje, perfect voor dagelijks gebruik, met een lange, verstelbare zwarte strap en genoeg ruimte voor je portemonnee, zonnebril, telefoon en nog wat kleine dingen. De ‘Mini’ is een tasje dat je kunt gebruiken voor een avondje uit of als toilettasje. Een lipstick, telefoon, wat pasjes en sleutel kunnen er prima in. Stijlvol, maar toch lekker hip!

Hoe langer in gebruik, hoe mooier

De tassen zijn onderdeel van een innovatieve lijn extreem duurzame tassen. Het materiaal is tyvek, dat is een kunstmatig alternatief voor leer. Het zal er, afhankelijk van het gebruik, na verloop van tijd misschien iets anders uit gaan zien doordat het materiaal heel licht kreukt. Ik heb het schoudertasje ‘Munu’ nu een tijdje in gebruik en vind deze er eigenlijk hoe langer hoe mooier uitzien.

Chetna Organic Project

Het merk is aangesloten bij het Chetna Organic Project, een coöperatie die kleine boeren in India helpt met als doel de biodiversiteit en hun mogelijkheden in levensonderhoud te bevorderen. Dit doen ze door middel van training en advies, waardoor de boeren hun landbouwproductiviteit kunnen verbeteren en leren produceren met behulp van natuurlijke compost en bestrijdingsmiddelen.

Ik hou van dit soort initiatieven

Mooi om te zien dat er inmiddels al meer dan 35.000 boeren op deze wijze zijn begeleid. Dit maakt ook, dat zij toegang hebben gekregen tot de internationale biologische katoenmarkt, waardoor ze in staat zijn van hun landbouw een duurzame en winstgevende bezigheid te maken. Wat fijn toch, dat er dit soort initiatieven zijn!

GOTS gecertificeerd

En dan, voor de liefhebbers, nog even over het GOTS certificaat. Ik krijg er wel eens vragen over, dus misschien wel goed om dit eens uit te leggen. GOTS is wereldwijd de meest toonaangevende standaard voor milieucriteria. Enkel textiel dat minimaal 70% organische vezels bevat, komt in aanmerking voor een GOTS certificaat. Kleurstoffen en andere hulpstoffen die worden gebruikt, moeten voldoen aan strenge criteria. Dat maakt dat je er bij het kopen van een kledingstuk met een GOTS certificaat, zeker van kunt zijn dat er alleen grondstoffen zijn gebruikt die van begin tot eind verantwoord zijn geproduceerd. Goed om te weten toch?

Tot slot een bedankje voor Kim, voor het delen van deze prachtige foto’s!

Liefs,
Ellen

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van fotograferen, het voorjaar, wilde bloemen en retro printjes en geeft oude meubeltjes graag een nieuw leven.