Vier de liefde!

9 februari 2017 4 reacties Marloes Kroeskop

En dan is het alweer februari. Niet alleen de maand waarin het weer een klein beetje voelbaar is dat de lente in aantocht is en de eerste sneeuwklokjes hun koppies boven de aarde uitsteken, maar ook de maand waarin op 14 februari de dag van de liefde gevierd wordt. Liselotte en ik namen alvast een voorproefje en ik bedacht iets om het hele jaar de liefde te vieren, want het is toch eigenlijk zonde om dat maar op één dag te doen?

Valentijnsdag; het is een beetje onzin, want de liefde moet je natuurlijk elke dag vieren. Toch is deze dag wel een mooi moment om er even extra bij stil te staan en voor je dierbaren iets extra’s doen. Een ontbijtje op bed, een fijn taartje bakken, een lief klein cadeautje geven. Dit zijn allerlei dingen die bij mij de afgelopen jaren al eens voorbij zijn gekomen.

Tijd voor elkaar, het hele jaar!

Dit jaar wilde ik er eens wat meer de tijd voor nemen en iets origineels bedenken, iets waar we het hele jaar van kunnen genieten. Want een leven met kinderen, werk en sociale contacten is heel leuk en gezellig, maar ook druk en tijd voor elkaar schiet er dan soms wel eens bij in. Goed dus om af en toe even stil te staan bij de liefde en iets met z’n tweeën te doen.

Valentijnsdag DIY

Een paar jaar geleden bedachten wij om tenminste één keer per maand een avond met z’n tweetjes iets gezelligs buiten de deur te doen (onze maandelijkse datenight). Dat komt al snel neer op een avondje uit eten en daarna nog even de kroeg in. Heel leuk en het zijn altijd super gezellige avonden met lekker eten, wijntjes en heel veel kletsen, maar niet echt origineel. Het ontbreekt ons vaak aan tijd om iets bijzonders te bedenken, want we zijn al blij als het oppasgebeuren elke maand weer rond is. Om toch elke maand tot iets verrassends te komen heb ik voor deze Valentijnsdag een heuse ‘Date-Yar’ gemaakt.

Elke maand een ander origineel uitje

In een weckpot heb ik 12 stokjes gestopt en op elk stokje staat in mooie handgeschreven letters een uitje. Nu hoeven we zelf niet elke maand iets te bedenken, we pakken elke maand een stokje en regelen wat erop staat. Dit kan variëren van een avondje sauna, tot een theaterbezoekje of samen een nachtje weg.

Valentijnsdag DIY

Wat heb je nodig voor het maken van zo’n Date-Yar:

– Een yar of weckpot (ik heb een weckpot gebruikt)
– Bruin papier (niet al te dik)
– Potlood, gum, liniaal, passer, zwarte fineliner voor de handlettering
– Confetti in de vorm van hartjes of rood, zachtroze en goud dun papier om zelf de confetti te knippen (wel beetje veel werk, dus ik heb het gekocht)
– Houten stokjes (breed genoeg om er wat op te kunnen zetten), ijsstokjes zijn bijvoorbeeld heel geschikt
– Spuitlijm

valentijnsdag-2

Zo ga je te werk:

– Het bruine papier knip je in de vorm van de pot. Op het papier schrijf je een tekst die jij vindt passen, eventueel met wat tekeningetjes.
– Vervolgens plak je met de spuitlijm het beschreven papier op de weckpot.
– Op de 12 houten stokjes zet je de tekst die jij graag wilt, eventueel met wat mooie versiersels. Ik heb hiervoor een gewone fineliner gebruikt (dit ging prima), maar er bestaan ook speciale stiften waarmee je op hout kunt schrijven. Alle stokjes stop je vervolgens in de glazen pot.
– Je koopt of maakt zelf confetti van dun papier in hartjesvorm, in de kleuren goud, rood en lichtroze en strooit dit over de stokjes in de weckpot.
– Eventueel kun je aan de pot nog een leuk kaartje bevestigen voor je grote liefde.

valentijnsdag-3
Liselotte en ik vierden voor deze blog samen al even de dag van de liefde. Het was een klein feestje met confetti all over en daarna hebben we hartjeskoekjes gebakken. Dit doen we 14 februari natuurlijk nog even dunnetjes over met het hele gezin.

Voor iedereen alvast een hele fijne en liefdevolle Valentijnsdag! Maar onthoud: de liefde vier je elke dag!

Liefs,
Marloes

Woont samen met Johannes aan de rand van het centrum van Zutphen en is moeder van Florent (2004), Silvijn (2011) en Liselotte (2013). Marloes wordt blij van inspirerende mensen, kringloopgeluk en verse bloemen en heeft een passie voor stylen.