Voller figuur? Stralend de winter in!

7 november 2017 0 reacties Jolinda van Alfen

Hoera het is nu echt najaar! De tijd van de mooie herfstkleuren en van vestjes en jasjes. Ideaal om mijn vakantiesouvenirs te verstoppen. Het Italiaanse ijs, de pizza’s en pasta, het was allemaal even lekker. En dat zie je. Nog steeds.

Ik ben geen fan van de sportschool. De strijd met de weegschaal heb ik jaren geleden al opgegeven. Dat is het mooie van ouder worden vind ik. Andere dingen dan die ene skinny jeans aankunnen zijn belangrijker. Om er toch stralend uit te zien, daar heb ik zo mijn eigen trucjes voor bedacht.

Tip 1: Dag broeken, hallo jurkjes!

Alleen als ik een lange wandeling ga maken in het bos trek ik nog wel eens een broek aan. En heel soms een spijkerbroek. Maar verder ben ik er klaar mee. Mijn lijf zoekt altijd een weg om te ontsnappen aan die strakke gevangenissen. Naar boven. Resultaat, rollen op plekken waar je ze liever niet ziet.

Ga voor comfortabel en liefst een wat dikkere stof

Nee, dan kies ik liever voor een fijn jurkje waarin mijn ronde vormen wel mooi uitkomen en niet worden opgesloten. Het liefst niet al te dunne stof, dat tekent meer af dan wat dikkere stof.

Lange rok aubergine

Tip 2: Kies vrolijke printjes

Dat brengt me meteen op tip 2: kies vrolijke prints. Dat leidt mooi de aandacht af van eventuele ‘probleemzones’. Dit najaar zit je goed met de bloemenprints van Who’s that Girl en IEZ. Het hoeven trouwens echt niet alleen bloemenprints te zijn, denk ook aan polkadots of strepen (mits het smalle strepen zijn). Tante Betsy heeft weer enkele prachtige jurken in de huidige collectie.

Bloemetjesrok

Tip 3: Laagjes lossen alles op

Laagjes. I love it! In de zomer breekt het zweet me al snel uit, maar in de herfst en winter draag ik graag laagjes. Ook handig om dat favoriete zomerjurkje lekker door te kunnen dragen. Zoek er een leuk gekleurd vestje bij en je bent good to go! Ik ben zelf verliefd geworden op het aubergine kleurige vestje. Super leuk met een bijpassende rok. Of op één van mijn groene jurkjes.

Maak nieuwe combinaties

Duik je kast in en kijk wat je nog hebt liggen aan vestjes. Of jasjes. Die doen de truc natuurlijk ook prima. Ik gooi regelmatig een berg jurkjes op bed om te zoeken naar nieuwe combinaties. Zo ontdekte ik bij mijn nieuwe ATO Berlin jasje allemaal nieuwe mogelijkheden.

Aubergine vestje
Tip 4: Focus op je sterke punten

Ik probeer kleding te kiezen waarin mijn sterke punten goed uitkomen. Kleuren die mooi bij mijn donkere haar staan en het liefst jurkjes en vestjes met een mooi decolleté. Kijk goed naar jezelf in de spiegel, wat wil je benadrukken en wat wil je liever een beetje verdoezelen? Ga daar mee aan de slag, duik je kast in en combineer oud en nieuw. Zo ga jij ook stralend de winter in!

Liefs,
Jolinda

Foto’s: Joyce Valkenburg

Getrouwd met Herman en woont op de mooie Veluwe. Moeder van Katta (2005), Bent (2007) en Lina (2010). Jolinda wordt blij van mooie jurkjes en vrolijke kleuren, leuke steden met fijne winkeltjes, haar gezin, vrienden, lekker eten en de natuur.