Wat staat er op jouw verlanglijstje?

24 november 2019 75 reacties Ellen Das

Doen jullie aan Sinterklaas of liever aan Kerst? Of misschien allebei? Of zelfs helemaal niet? Nu de kinderen hier wat groter zijn vind ik het eigenlijk veel leuker om met Kerst iets te doen. Zodra Sinterklaas het land uit is, ga ik het geduld al op de proef stellen met elke keer een paar cadeautjes erbij onder de boom. Die dan natuurlijk nog niet uitgepakt mogen worden. Gemeen hè?

Ja tuurlijk, het gaat om het idee, niet om wat je daadwerkelijk krijgt. Maar als je Sinterklaas of de Kerstman een béétje kunt helpen, dan is dat alleen maar win-win toch? Ik had zin om wat cadeau-inspiratie op een rijtje te zetten, voor het geval je nog wat ideeën kunt gebruiken voor je verlanglijstje…

Cadeautjes onder de € 15

Bij ons liggen er altijd een paar cadeautjes onder de boom van het verlanglijstje, maar daarnaast vul ik het ook wel aan met wat meer ‘praktische’ cadeautjes hoor, gewoon voor de uitpakpret. Een nieuwe pyjama, een gezinsplanner voor het nieuwe jaar of een paar sokken. Dat laatste is natuurlijk een echte no-go, maar juist daarom hebben we er altijd veel lol om. 

Sokken mogen best, als ze maar extra leuk zijn 😉

In de shop vind je deze extra leuke sokken met kusjes, dus die mogen best op het verlanglijstje. Verder vind je onder de € 15 een paar mooie oorbellen of een gekleurde panty (alvast passend bij je feest-outfit!). Een retro telefoonhoesje of een hippe haarband van Blutsgeschwister.

Cadeautjes tussen de € 15 en € 25

Love, Peace & Joy is natuurlijk voornamelijk een kledingshop en minder een cadeautjeswinkel. Reikt het budget dat jullie hanteren iets verder, dan is er al iets meer keuze. De wollen haarbanden van Tranquillo bijvoorbeeld zijn superfijn voor deze winter, een mooi kettinkje, zo’n nieuw tasje van Sticky Lemon gemaakt van gerecyclede petflessen, lekkere wollen beenwarmers van Zilch of een kek mutsje. Het ligt allemaal binnen handbereik als het budget tussen de € 15 en € 25 ligt.

Cadeaus tussen de € 25 en € 50

Voor een wat ruimer budget is er volop keuze in prachtige portemonnees of heuptasjes van Huisteil, een warme muts of een leuk T-shirtje bijvoorbeeld (met een vestje erover draag je zo’n shirt ook nu). Een trendy cadeautje vind je in de petjes van corduroy of met een houndstooth print. De handige tasjes zijn er in heel veel kleurtjes en ook nog van een denimstof, dus je kunt daaruit nog zelf je favoriet kiezen.

Cadeaus boven de € 50

Heb je nou een hele gulle Sinterklaas of Kerstman, dan kun je natuurlijk ook een mooi kledingstuk op je verlanglijstje zetten. Een wollen trui bijvoorbeeld. Ik ken verschillende mensen die vinden dat kleding geen goed cadeau is met dit soort dagen (wat meer te maken heeft met jeugdherinneringen vermoed ik), maar voor mij persoonlijk is zo’n prachtige gebreide trui waardevoller dan tien ‘prullaria’ waar je niet zoveel mee doet.

Een cadeaubon onpersoonlijk? Niet als die van ons komt!

Verder kun je denken aan een rugtas of een Frida Kahlo sjaal. En weet je nu nog steeds niet wat je vragen of geven moet? Een cadeaubon is ook altijd nog een optie. Zeg ons gewoon welk bedrag en wij zorgen ervoor!

Een mooi ingepakt cadeautje maakt het feest compleet, helemaal als de cadeautjes, zoals hier, al een paar weken van te voren onder de kerstboom liggen te pronken. Wil jij jouw cadeautje voor Sint of Kerst extra mooi ingepakt hebben? Vermeld dan bij de opmerkingen even dat het een Sinterklaas- of Kerstcadeautje is en wij doen graag extra ons best voor je.

Geven is leuker dan krijgen

Daar ben ik het helemaal mee eens! Elk jaar rond december doen we wel een leuke actie, dus ook dit jaar heb ik weer iets bedacht. Ik hoor graag van jou, welk van bovenstaande cadeaus jij bovenaan je verlanglijstje hebt staan, dan ga ik een aantal van jullie verrassen*. Wie weet zie je binnenkort wel een mooi pakketje op je deurmat liggen. Spannend!

Fijne decembermaand alvast, veel plezier met het maken van de lijstjes en alle andere voorbereidingen en vergeet in alle drukte vooral niet te genieten!

Liefs,
Ellen

*Elke week tot aan Kerst loot ik één winnares

De winnaressen zijn:
week 48: Monique Kamphorst
week 49: Maaike Sloothaak Kersbergen
week 50: Martine Zoon
week 51: Elke van Dijk

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.