Welk jurkje bij welk figuur?

8 mei 2017 0 reacties Ellen Das

Best een ingewikkelde vraag. Bij Love, Peace & Joy vinden we eigenlijk vooral dat je moet doen waar je je lekker in voelt, omdat je dan het beste jezelf kunt zijn. Om je toch wat richting te geven, zetten wij de verschillende figuren voor je op een rijtje. Kijk en lees mee welke jurkjes jouw appel-, peer-, zandloper- of rechte figuur het beste tot zijn recht laten komen. Zo pik jij er in het vervolg snel jouw favoriete model uit.

Begin april hadden we een fotoshoot. Een geweldige dag, waarvan we nog steeds nagenieten. Heel blij waren we met Jolinda, Astrid, Marloes en Nina, onze modellen voor een dag. Alle vier hebben ze een totaal ander figuur. Dat kwam goed uit, want zo konden we meteen goed zien bij welk figuur welke jurkjes het beste uitkwamen. Doe er je voordeel mee!

Welk jurkje past het best bij een appelfiguur?

Kenmerken van een appelfiguur:

– Een vol bovenlichaam
– Weinig taille
– Smalle heupen
– Slanke benen

Leg het accent op de bovenkant

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar bij een appelfiguur leg je het beste het accent op de bovenkant en natuurlijk op je slanke benen. Kies je voor een jurkje met plooitjes in de taille, dan verhul je daarmee met een vingerknip een buikje. Jurkjes met een overslag, een aparte hals of een subtiel v-halsje benadrukken je mooie halslijn. Een A-lijn jurkje is voor jou een prima model. Kies voor wat ingetogener kleuren, waardoor je slanker lijkt. Kleine motiefjes zorgen ervoor dat het allemaal wat minder vol overkomt.

Jurkjes uit onze nieuwe collectie die goed passen bij een appelfiguur zijn bijvoorbeeld jurk Sevilla van Wow To Go. Dit jurkje heeft een elastische taille, waardoor je een duidelijke taille creëert. Who’s That Girl jurk Thing en Froy & Dind jurk Coralie zijn de perfecte A-lijn jurkjes voor een appelfiguur. Jurkje Thing valt ook iets ruimer, waardoor hobbeltjes en bobbeltjes verhuld worden. Met de overslagjurken Penny Klaver of Penny Poppy van Tante Betsy met klaver- of poppyprint benadruk je jouw decolleté terwijl je met het ceintuurtje en de iets wijder uitlopende rok weer je taille kunt accentueren.

Welk jurkje past het best bij een peerfiguur?

 Kenmerken van een peerfiguur:

– Smalle schouders
– Een slanke taille
– Bredere heupen dan schouders
– Volle billen en bovenbenen

Laat je mooie schouders gerust zien

Heb jij een peerfiguur dan leg je het beste het accent op je bovenlichaam en je schouders door middel van bijvoorbeeld een brede V-hals. Ook een ronde, wijde hals maakt je optisch slanker. Jouw figuur is perfect voor een mooie maxi jurk. Met een subtiele A-lijn verhul je je wat vollere billen en lijken je heupen minder breed.

Een topper uit deze collectie van Wow To Go is de lange jurk Vaya. Een echte zomerjurk die je mooie schouders laat zien en vanaf de taille recht tot iets wijder uitloopt om je brede heupen en volle billen te verhullen. Heb je een wat sportief peerfiguur, dan doen de Block jurkjes in blauw of zwart van IS.IS het bij jou heel goed. Ze zijn wat korter, maar daardoor leg je het accent op je benen, waardoor je langer lijkt. Bij het blauwe jurkje accentueert het rode stiksel over de volle lengte dit ook. Ook voor een peerfiguur is het Who’s That Girl A-lijn jurkje Thing een goede keuze. En stipjes kunnen natuurlijk altijd en raken nooit uit de mode. Tante Betsy jurk Songbird heeft net als jurk Thing een overslaghals en A-lijn en past ook goed bij een peerfiguur.

Welk jurkje past het best bij een zandloperfiguur?

Kenmerken van een zandloperfiguur:

– Een duidelijke, smalle taille
– Heupen in verhouding met schouders
– Vollere borsten

Dit figuur kan eigenlijk alles hebben

Jij kunt gerust je figuur laten zien door een nauwsluitend jurkje te dragen, die je taille laat zien. Ook jurkjes met een duidelijke taille doen het bij jouw figuur goed. Wil je er nog wat extra accent op leggen, kies dan voor een riempje of zakjes ter hoogte van je heupen. Soepele, zachte stoffen staan jou mooi en door subtiele prints lijkt je optisch slanker.

Jurkjes die nauw aansluiten kun jij prima hebben. De ijsjesjurk Edith van Froy & Dind en de Tante Betsy Summer Klaver kun jij heel goed hebben. De aansluitende jurken van IS.IS in groen of zwart vallen tot net over de knie, waardoor je je lengte benadrukt.

Welk jurkje past het best bij een recht figuur?

Kenmerken van een recht figuur:

– Smalle schouders en heupen
– Een slanke, atletische bouw
– Geen duidelijke taille

Benadruk je taille voor meer vrouwelijke vormen

Om wat meer vrouwelijke vormen aan je rechte figuur te geven, kun je het beste je taille benadrukken. Bijvoorbeeld door een jurkje dat je aan kunt snoeren in de taille of met een riempje. Een mooie v-hals zorgt ervoor dat je smalle schouders wat breder lijken. Bij een recht figuur geef je met grotere prints juist wat meer volume aan je smalle figuur.

Wil je een wat sportievere look, ga dan voor de zippies van Tante Betsy, zoals de Sunny of de Sporty Roses. Het ritsje, kraagje en de zakjes geven je figuur wat extra volume. Om optisch een taille te creëren zijn de jurkjes Veer en Jay van Wow To Go en het Skunkfunk jurkje May heel geschikt. Ook jurkje Sevilla geeft je optische meer rondingen.

Nu nog hopen dat het zonnetje zich wat meer laat zien, zodat we snel weer al die fijne zomerjurkjes aan kunnen! Tot die tijd kun je er een fijn vestje overheen dragen, we hebben ze in allerlei kleurtjes. Fijne zomer!

Liefs,
Ellen

Bewaren

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van fotograferen, het voorjaar, wilde bloemen en retro printjes en geeft oude meubeltjes graag een nieuw leven.