What to wear: Feestoutfits

15 december 2019 0 reacties Ellen Das

Pailletten, glitters en goud… Pak jij helemaal uit tijdens de feestdagen of hoeft het voor jou niet zo 'over-the-top'? Ben je nog op zoek naar een passende feestoutfit, bekijk dan deze tips! Er is voor elke stijl wel iets.

Half december, de collecties in de shop dunnen al flink uit. Misschien heb jij jouw feestoutfit al tijden klaar hangen en kun je niet wachten tot het zover is. Maar mocht je nou nog wat inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan snel even verder. Want ondanks dat niet alle maten meer beschikbaar zijn, is het toch een goede tijd om nog even in de shop te snuffelen, misschien scoor je nog net even iets en wie weet met een fijne korting.

Jurkjes; altijd goed voor een feestje

Je ziet er snel gekleed uit en kunt zo aanschuiven voor het kerstdiner of lekker uit je dak gaan tijdens een nieuwsjaarsfeestje. Een zwart jurkje is natuurlijk altijd goed, maar de meeste Love, Peace & Joy fans willen, verwacht ik, toch wel nét iets meer.

De ideale feestjurk laat je stralen én draagt comfortabel

Links zie je een blousejurk van ATO Berlin, die draag je na de feestdagen nog prima door. De middelste jurkjes van Blutsgeschwister zijn op en top feestelijk en het rechter jurkje van Tante Betsy met de grote bloemen heeft zowel comfort als iets feestelijks in zich.

Goud, confetti en pailletten

Een kleur die echt past bij deze tijd van het jaar is natuurlijk groen. Froy & Dind brengt er dit seizoen heel gepast een beetje goud in (de twee linker jurkjes), wil je iets meer confetti, dan is het derde jurkje heel vrolijk. Het rechter jurkje van Bluts heeft een sierlijke strikhals en feestelijke pailletjes op de achterzijde; een echte feestjurk!

Strikje erom

Een blouse met een strik geeft in een vingerknip een feestelijk gevoel. Wat een geluk dat die dit seizoen volop in de shop te vinden zijn! Ik draag ze met Kerst gewoon met mijn favoriete jeans, maar als je het gekleder wilt dan is een wijde pantalon of rok de perfecte combinatie bij deze sjieke blouses.

Kies wat bij jou past

Je kunt ze als strik knopen of als een los ‘stropdasje’ over een truitje laten hangen. Zo stijl je ze maar net op de wijze waar je zin in hebt of wat je voor die dag het beste vindt passen.

Oud & nieuw combineren

Wil je niet te veel uitgeven aan een nieuwe feestoutfit, combineer dan bijvoorbeeld een mooie rok uit de sale met een basic die je nog in de kast hebt hangen. Deze twee zwierige rokken zijn daar uitermate geschikt voor.

Door goed te combineren ben je nog duurzaam bezig ook

En je ziet, zo kun je volop combineren met zo’n rok. Heb je meerdere ‘verplichtingen’ de komende tijd, dan trek je er bijvoorbeeld naar de kerstborrel van je werk een goede basic op aan en pak je op Eerste Kerstdag helemaal uit met een blouse erop in dezelfde print. Een paar kleurige oorbellen erbij en het feest kan beginnen!

Elke dag net even anders

Ook IEZ pakt uit met goud dit seizoen in de boorden van dit vestje. Ga je tijdens het uitpakken van de kerstcadeaus voor comfort, dan is deze rok erbij feestelijk, maar je kunt er ook gewoon makkelijk in bewegen. Of combineer met een okergeel vestje dat je, mits je niet te veel knoeit tijdens het kerstdiner, de volgende dag dan weer zou kunnen combineren met zo’n prachtige rok van Zilch.

Verschillende van deze outfits worden in een filmpje geshowd door mijn modellen (je kijkt daarvoor simpelweg bij het betreffende kledingstuk in de shop). Ook in het lookbook zie je er een aantal terug.

Nu ben ik benieuwd: Wat trek jij aan met Kerst en/of Oud & Nieuw?

Mooie dagen!
Ellen

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.