Zelf maken: Bramentaart

6 augustus 2017 1 reactie Marloes Kroeskop

Hoera het is weer bramentijd! Loop je rond deze tijd de natuur in, dan kom je ze gegarandeerd tegen: Bramenstruiken met volop mooie donkerpaarse vruchten. Dé snoepjes van moeder natuur. Vorige week gingen wij op ‘bramenjacht’ en van onze buit maakten we een heerlijke, zelfbedachte, gezonde bramentaart. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder…

Bramen, ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens ongelooflijk gezond. Met recht een superfood te noemen! De braam is een vrucht die boordevol antioxidanten zit, deze stoffen zijn goed voor je lichaam en hierdoor word je minder vatbaar voor ziektes. Tevens bevatten bramen veel vitamine C, die je algemene vitaliteit verhogen en je immuunsysteem aansterken. Dus plukken en eten maar die bramen! Eén gouden tip: niet plukken op hondenhoogte…

Samen met de kinderen op bramenjacht

Vorige week zondagochtend gingen wij op ‘bramenjacht’. Leuk om samen met de kinderen te doen. We ontdekten allerlei plekken waar ze met trossen aan de struiken hingen. Toen we thuiskwamen met onze buit, gingen we bedenken wat we van al die heerlijk zoete, natuurlijke snoepjes konden maken.

Een bramentaart kon niet uitblijven!

Al snel kwamen we op het idee dat er sowieso een taart van gemaakt moest worden. We konden op het web eigenlijk niet echt een recept vinden dat ons meteen aansprak. Dus we bedachten zelf iets. We waren dan ook blij verrast dat onze bramentaart ontzettend goed gelukt was! Een gezonde, overheerlijke taart, met onder andere volkoren koekjes en zonder geraffineerde suikers, dus alleen natuurlijke suikers toegevoegd. Omdat ie zo goed gelukt was, leek het mij leuk om het recept met jullie te delen.

Zelf maken: Bramentaart

Recept voor bramentaart:

Wat heb je nodig?

– Taartvorm
– 1,5 pak biologische koekjes molenaartjes volkoren met carobe (kan ook zonder carobe, maar wij hadden niet anders in huis)
– 100 ml biologische crème fraiche
– 250 gram biologische mascarpone
– 400 gram vers geplukte bramen
– 3 bio eitjes (alleen het eiwit)
– 80 gram biologische Acacia honing

Wat moet je doen?

– Koekjes verkruimelen, het eiwit er doorheen mengen (zo goed mengen dat het er bijna uitziet en aanvoelt als deeg).
– De taartvorm invetten met boter en het ‘deeg’ verdelen over de taartvorm, stevig aandrukken en dan 15 minuten in de heteluchtoven op 180 graden.
– De crème fraiche, mascarpone en honing mengen en roeren tot een glad mengsel.
– Wanneer de taartbodem klaar is, even iets laten afkoelen en een laag van het mengsel op de taartbodem smeren. Vervolgens een laagje bramen netjes symmetrisch neerleggen (laat tussen elke braam een cm vrij). Weer een laag van het mengsel (tevens de laatste) en daarop ook weer bramen, wederom netjes verdeeld over de taart. De taart ongeveer een halve dag in de koelkast zetten en smullen maar!

Bramentaart

Deel jouw zelfgemaakte bramentaart en win een cadeautje!

Succes! Mochten jullie geïnspireerd zijn geraakt en ook deze taart gaan maken, dan vinden we het leuk als jullie het resultaat met ons delen. Bijvoorbeeld via Instagram, tag dan Love, Peace & Joy (@lovepeacejoy.nl) en mij (@stijlinleven), zodat we niks missen van jullie kunstwerken. Onder iedereen die meedoet verloten we op 15 september een geheel in Love, Peace & Joy-stijl passend cadeautje. *De winactie is inmiddels gesloten*

Liefs,
Marloes

Woont samen met Johannes aan de rand van het centrum van Zutphen en is moeder van Florent (2004), Silvijn (2011) en Liselotte (2013). Marloes wordt blij van inspirerende mensen, kringloopgeluk en verse bloemen en heeft een passie voor stylen.