Zomers tafelen

19 juli 2016 1 reactie Marloes Kroeskop

Het fijnste aan de zomer vind ik toch wel het gezellig samen buiten eten met ons gezin. In het weekend en de vakanties, als we wat meer tijd hebben, proberen we originele dingen te verzinnen gericht op het jaargetij waardoor het buiten tafelen nog leuker wordt. We dekken onze tafel deze zomer met mooi servies, verse bloemen en fijne zomerse accessoires.

Door het drukke leven dat veel gezinnen hebben schiet het er nog wel eens bij in om écht aan tafel te gaan zitten en uitgebreid te eten met elkaar. Terwijl dit toch zo’n belangrijk onderdeel is van de dag en het gezinsleven. Ontbijten, lunchen en dineren proberen wij als gezin dagelijks de tijd voor te nemen. Dit schept rust, gezelligheid en saamhorigheid. Sinds we samenwonen is dit een soort ongeschreven regel geworden, die we hebben ingevoerd. We hebben hier voor onszelf wel wat handigheden in ontwikkeld om het ‘makkelijker’ te maken.

Samen met het gezin aan tafel eten

 

Zomers tafelen

Tips voor een snel, maar uitgebreid ontbijt.

Een aantal tips die ons altijd goed helpen om de eerste maaltijd van de dag, het ontbijt, uitgebreid te kunnen doen, zonder dat het stress oplevert. ‘s Ochtends een kwartiertje eerder uit je bed gaan dan je gewend bent, levert bij mij altijd al een heleboel winst op. En meestal dekken wij de avond ervoor al de tafel. De spullen in de koelkast die we voor het ontbijt nodig hebben staan altijd bij elkaar in de koelkast zodat we alles in één keer op een plank of dienblad ‘s ochtends kunnen zetten. Idem dito geldt voor de potten pindakaas, chocoladepasta e.d. Deze staan bij elkaar op één plek in onze kelderkast. Zo kun je ook snel en eenvoudig buiten ontbijten als het lekker zomers weer is.

Zomers tafelen

 

Aankleding van de zomerse buitentafel

Door een mooi aangeklede tafel ga je ook echt goed voor de maaltijd zitten. Om onze buiten tafel nog meer zomerse gezelligheid te geven, hing ik in de blauwe regen boven de tafel een witte lampion en flesjes waaraan ik een lint vastmaakte, deze flesjes vulde ik met water en zomerse bloemen.

IJsblokjes met eetbare bloemen, frambozen en verse munt

Tijdens de lunch, op een warme zondagmiddag, hadden we ijsblokjes met eetbare bloemen, frambozen en verse munt erin, waarmee we ons fruitwater (water met citroen, munt en frambozen) koelden. Zo simpel om te maken, maar zo leuk en mooi. Hoe maak je deze leukerds?
Je giet net als anders water in de ijsblokjesvorm, alleen nu stop je in elk vakje nog een eetbaar bloemetje of blaadje of een stukje fruit. Vervolgens zet je het in de vriezer en binnen een halve dag heb je vrolijke, lekkere ijsblokjes.

Zomers tafelen - Familieklets!

Geniet lekker van de zomer!

Liefs, Marloes

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Woont samen met Johannes aan de rand van het centrum van Zutphen en is moeder van Florent (2004), Silvijn (2011) en Liselotte (2013). Marloes wordt blij van inspirerende mensen, kringloopgeluk en verse bloemen en heeft een passie voor stylen.