9.1
89 beoordelingen
  • Duurzame en milieuvriendelijke bezorging
  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 75,-
Menu

Bolz bromtollen

Spelen met de tol kent een lange traditie en gaat zelfs terug tot in de middeleeuwen. Al eeuwen lang is het een geliefd spel voor kinderen. De oorspronkelijke vorm van de tol is een houten kegel, aangedreven door een zweepje.

Onze Bolz bromtollen collectie:

Op dit moment zijn er geen artikelen om te tonen.

BOLZ - traditioneel speelgoed sinds 1880

In 1880 begon Bolz met het maken van tollen, die toen nog met de hand geproduceerd werden van zink. Lorenz Bolz had het idee om de tol aan de bovenkant te laten draaien met een draaibare handgreep. De basis was gelegd. Het kind hoefde alleen nog maar aan een koord te trekken om de tol te activeren.  In het jaar 1913 kwam de eerste voorloper van de huidige bromtol op de markt. Niet lang daarna werd onder leiding van Peter Bolz de ‘muziektol’ uitgevonden en sindsdien gaan hun bromtollen de hele wereld over. Met slechts zes tot acht tonen produceerden deze eerste tollen een verbazingwekkend geluid.

De fascinatie voor de tol

De tollen van familiebedrijf Bolz werden verder ontwikkeld, het traditionele tin werd vervangen door plastic en inmiddels is het bedrijf wereldwijd de meest toonaangevende producent van bromtollen. Meer dan honderd jaar na de oprichting van het bedrijf Bolz, is de fascinatie voor de tol nog steeds niet verdwenen. De Bolz bromtol is populair speelgoed voor kinderen. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de bewegingen en kleuren en zachtjes mee neuriën op het gebrom van de traditionele bromtollen of verbaasd en enthousiast steeds opnieuw de heuse locomotief- of boerderijgeluiden van de wat grotere bromtollen willen horen. Bolz laat nog steeds menig kinderhart sneller kloppen!

© 2017 Copyright - Love, Peace & Joy (onderdeel van Feelgood webstores) - Alle rechten voorbehouden.
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze webshop zo goed mogelijk beleeft.