9.2
62 beoordelingen
  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 75,-
  • Voor 21.00 uur besteld, de volgende dag in huis
Menu

Jurianne Matter

Jurianne Matter

DIY-producten van Jurianne Matter

Jurianne Matter is freelance ontwerpster en productstyliste. Ze ontwerpt papieren producten geïnspireerd door de natuur.

Onze Jurianne Matter collectie:

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren

Wie is Jurianne Matter?

Jurianne is een kind van vrijgevochten ouders, opgegroeid in een groot middeleeuws huis in de binnenstad van het oude Hanzestadje Zutphen. Muziek, kunst en natuur waren de leidraad in haar jeugd. Als klein meisje wilde zij al ‘uitvinder van mooie dingen’ worden en dat gevoel bleef ook naarmate zij ouder werd. Waar zij ook woonde, wat ze ook studeerde of wat voor een werk ze deed: de liefde voor vormgeving kwam altijd weer boven drijven. Na een aantal omzwervingen kwam ze in 1991 ‘thuis’ als één van de eerste leerlingen van de opleiding Interieurstyling aan de Artemis Styling Academie in Amsterdam en kreeg deze liefde meer handen en voeten. In 2008 startte Jurianne Matter met haar eigen label en dat werd een groot succes.

De natuur als inspiratiebron

Nog altijd is de natuur haar grootste inspiratiebron. Besjes, mooie takken, strepen in het landschap en structuren in het mos: voor Jurianne is alles te vertalen naar een kleurenpalet, een vorm of een grafisch patroon. Toch is kleur altijd het uitgangspunt. Voordat dat zij gaat ontwerpen, wordt er eerst een uitgebreid moodboard gemaakt, dat als een anker blijft gedurende het gehele ontwerpproces.

Eerlijke producten

Op de vraag waarom Jurianne Matter haar merk volledig eco produceert is het simpele antwoord dat zij haar geld niet wil verdienen over de rug van de natuur of van de medemens. Mooi is voor Jurianne alleen maar mooi, als het ook eerlijk en schoon is.

© 2017 Copyright - Love, Peace & Joy (onderdeel van Feelgood webstores) - Alle rechten voorbehouden.
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze webshop zo goed mogelijk beleeft.