Skunkfunk

Creatief en uniek in een urban stijl

Het Spaanse label Skunkfunk maakt unieke kleding en accessoires. Skunkfunk is een creatief merk, met een unieke, ‘urban’ stijl. Net even anders misschien dan je bij ons gewend bent, maar een perfecte afwisseling in ons aanbod dameskleding en tassen. De collecties van zijn in harmonie met de laatste trends, maar hebben altijd een geheel eigen originele twist. Én zeker niet onbelangrijk: volledig duurzaam! De slogan van Skunkfunk is dan ook niet voor niets: ‘Make a difference’. Wij zijn fan!

Onze collectie Skunkfunk:

Het ontstaan van Skunkfunk

Halverwege de jaren ’90 begon Mikel Feijoo Elzo, de oprichter van Skunkfunk, met de verkoop van T-shirts op muziekfestivals om zijn reizen te financieren. Dat was het begin van Skunkfunk, een merk geboren uit een baanbrekend idee, uitgegroeid tot een label met een unieke, creatieve en ‘urban’ stijl. De collecties zijn in harmonie met de laatste trends, maar behouden altijd een eigen origineel tintje.

Skunkfunk & duurzaamheid

Alle kleding en accessoires van Skunkfunk zijn gemaakt van biologisch katoen, lyocell, recycled polyester of linnen (of een combinatie). Stuk voor stuk duurzame materialen, waar het merk ook bekend om staat. Skunkfunk maakt deel uit van het Chetna Organic Project. Dit project helpt kleine boeren in India en heeft als doel de biodiversiteit en mogelijkheden in levensonderhoud te bevorderen. De Chetna coöperatie traint de boeren om hun landbouwproductiviteit te verbeteren en helpt hen bij de productie van natuurlijke bestrijdingsmiddelen en compost. Inmiddels zijn ruim 35.000 boeren op deze wijze begeleidt in de biologische landbouw, waardoor ze toegang hebben gekregen tot de internationale biologische katoenmarkt. Door dit te doen, helpt Chetna om van de landbouw aldaar een duurzame en winstgevende bezigheid te maken. Merken die zijn aangesloten bij dit project, zetten zich gezamenlijk in voor het kopen van Chetna katoen, in een poging om duurzame grondstoffen veilig te stellen, terwijl de lokale gemeenschappen worden ondersteund.

GOTS gecertificeerd

GOTS staat bekend als ’s werelds toonaangevende standaard voor milieucriteria. Alleen textielproducten die een minimum van 70% organische vezels bevatten, kunnen GOTS gecertificeerd worden. Alle chemische ingrediënten zoals kleurstoffen en hulpstoffen die worden gebruikt, moeten voldoen aan bepaalde milieu- en toxicologische criteria. Het GOTS certificaat verzekerd je ervan dat er bij het tot stand brengen van de Skunkfunk collecties alleen maar grondstoffen zijn gebruikt die van begin tot eind verantwoord zijn geproduceerd.