Tranquillo

Organic & Fair Trade fashion

Met Tranquillo halen we een nieuw merk in de shop met organic en fair trade geproduceerde kleding. De kleurrijke collecties zijn een tikkeltje eigenwijs, hebben bijzondere prints en zijn gemaakt van kwalitatieve stoffen. Het grootste deel van de collectie wordt gemaakt van biologisch, GOTS-gecertificeerd katoen. Duurzame, bewuste mode en toch betaalbaar. Wij houden ervan!

Het ontstaan van Tranquillo

Tranquillo was vroeger een klein winkeltje in Dresden Neustadt, gerund door Christian en Micha. Hier kon je allerlei snuisterijen uit de hele wereld kopen, bontgekleurde fleecejacks en lange fluwelen gewaden. Ook waren er rekken vol tweedehands kleding, die op een nieuwe eigenaar wachtten. Wie in de buurt van het winkeltje kwam kon het van verre al ruiken, want voor in de winkel stonden ontelbare wierookstokjes, zodat het leek of je een oriëntaalse bazaar binnenstapte.

Voor Christian en Micha een mooie tijd, maar ze droomden van een eigen lifestyle- en kledinglijn. Bont moest het zeker blijven en daarnaast ook fair en ecologisch. Hoewel de verschillen tussen de twee haast niet groter kunnen zijn, komen er door hun gezamenlijke enthousiasme de meest geweldige ideeën naar voren. Intussen heeft Tranquillo acht filialen waar bijna uitsluitend hun eigen lifestyle- en fashioncollecties te vinden zijn.

Green lifestyle

Tranquillo wil de wereld graag een beetje mooier maken met haar kleurrijke en duurzaam geproduceerde kleding voor dames en kinderen. Werknemers in de fabriek krijgen een eerlijk loon, werken onder goede omstandigheden en er komt geen kinderarbeid aan te pas. Voor de kleding wordt hoofdzakelijk biologisch katoen gebruikt en het grootste deel is GOTS gecertificeerd.

De GOTS-standaard zorgt er voor dat de veiligheids- en hygiëne voorschriften in de productie worden nageleefd. Ook houdt het zicht op de naleving van sociale criteria zoals eerlijke lonen en milieutechnische aspecten.