Zendee

Sportieve en vrouwelijk jurkjes

De jurkjes van Zendee zijn sportief en vrouwelijk. Daarnaast van goede kwaliteit (biologisch) katoen, comfortabel, eerlijk geproduceerd en ook nog eens betaalbaar. En natuurlijk met een vleugje retro.

Kenmerken van Zendee

Zendee is stoer, sportief en hip, maar toch heel vrouwelijk. De jurkjes die je bij Love, Peace & Joy vindt zijn grotendeels gemaakt van organic cotton. Door het gebruik van elasthan in de producten blijven de jurkjes mooi, ook na vaker wassen.

De collecties

Het leuke aan de collecties van Zendee, is dat ze niet per sé standaard twee keer per jaar een collectie uitbrengen, maar er komen regelmatig nieuwe items binnen, uiteraard passend bij het seizoen.

GOTS

De kleding van Zendee is vrij van kinderarbeid en gemaakt in een veilige productieomgeving. De fabriek waar geproduceerd wordt, heeft een GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard). Dit betekent dat er gecertificeerde biologische katoen wordt gebruikt en dat deze op een verantwoorde manier wordt verwerkt zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.

De ontwerpster

Zendee wordt ontworpen door Zefanja Degreef. Deze Arnhemse, zelf een fervent jeansdraagster, kon geen jurkjes vinden die bij haar pasten. Te netjes, te tuttig, van slechte kwaliteit of te kort. Daarom zocht ze naar jurken die je kunt dragen met sneakers of slippers maar ook met enkellaarsjes of hoge laarzen en met een lengte die bij een vrouw passen. Daarnaast moet het lekker zitten en er vrouwelijk uit zien. Voor de sportieve look worden de jurken gemaakt van tricot of joggingstof, dat comfortabel draagt.