• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Samen bewust shoppen

Shop bewust

Love, Peace & Joy wil graag haar steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst. En hiervoor hebben we jou ook een beetje nodig.

We weten allemaal dat er online makkelijk besteld wordt en helemaal in de kledingindustrie. Neem daarbij het gemak van achteraf betalen en het gebeurt steeds meer dat er hele ladingen kleding besteld worden waarvan in de meeste gevallen het grootste gedeelte retour wordt gestuurd.

Nederland is in Europa één van de landen met het hoogst aantal retourzendingen. Zo’n enorme stroom retourzendingen draagt niet bij aan de duurzaamheid. En ook het bijkomende transport ervan is niet goed voor het milieu.

Ook voor jou persoonlijk is het niet ideaal, want met een retour heb je toch weer gedoe. Dus een zo goed mogelijk advies vooraf is het halve werk. Wij willen je graag laten zien dat dat ook online mogelijk is!

Wij doen er van onze kant zo veel mogelijk aan om jou zo goed mogelijk te informeren. Door middel van uitgebreide omschrijvingen, foto’s en filmpjes. Je mag ons altijd mailen of bellen als je vragen hebt, we voorzien je graag van een zo goed mogelijk advies.

Wat kun jij zelf nog meer doen?

Lees de omschrijvingen goed en bekijk de maattabellen. We steken hier veel tijd in en zowel wij als jij zijn erbij geholpen als je je hier even in verdiept. Verder kun je ons lookbook en onze social media accounts bekijken, waarin je naast inspiratie vaak ook ziet hoe een kledingstuk valt.

Voor je gaat passen…

- Draag het kledingstuk niet behalve om het even te passen.
- Heb je huisdieren? Zorg dat zij niet in aanraking komen met de kleding of dat de kleding niet op meubels wordt gelegd waar bijvoorbeeld haren van jouw viervoeter op kunnen zitten.
- Wees je bewust van geurtjes die in de kleding kunnen gaan zitten. Leg of hang het bijvoorbeeld niet in de keuken of andere ruimten waar een sterke geur kan ontstaan. Draag je parfum? Pas het kledingstuk dan als je nog geen parfum op hebt gedaan. Gebruik geen sprays of iets dergelijks om ongewenste geurtjes te verbloemen, voorkom ze liever!

Twijfel je of ben je er al zeker van dat een artikel terug gaat? Doe het direct terug in de verpakking en sluit deze goed af. Pas het eventueel op een later moment nog eens, maar draag het niet langer dan noodzakelijk.

Gaat het retour?

Wij besteden veel zorg en aandacht aan het versturen van jouw bestelling. We vragen jou om bij een eventuele retour, hetzelfde te doen. 

- Sluit eventuele ritsen en/of knopen en vouw het kledingstuk netjes op om beschadigingen te voorkomen.
- Gebruik bij voorkeur onze verpakking opnieuw voor je retourzending, maar lukt dit niet, zorg dan voor een andere deugdelijke verpakking.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een aankoop toch tegenvalt, de maat echt niet goed is of dat je ineens een financiële tegenvaller blijkt te hebben. We hebben nooit moeilijk gedaan over retouren en dat doen we nog steeds niet, maar we willen wel graag wat meer bewustzijn creëren. 

Tot slot

Het past in onze duurzame gedachten om jouw medewerking hiervoor te vragen, zodat iemand anders er nog plezier van kan hebben en kledingstukken niet onnodig onverkoopbaar worden.

Laten we samen de wereld een beetje beter maken!